Várva várt kisbaba

Miután a kislányom 10 héttel korábban érkezett a vártnál, és 5 hét koraszülött intenzív után, ahol az etetése gyomorszondával majd cumisüvegből történt, végre egészségesen hazaérkeztünk, és Ildikó tárt karokkal várt minket.
A stratégiája a következő volt: türelem, lelkesítés, és hogy mindíg volt B terve is. Erre azért volt szükség,  mert ekkor a kislányom alig lépte túl a két kilót és annyira éretlen volt még, hogy gyakorlatilag egész nap aludt. Nem volt ez másképp az etetésekor sem. Gyenge volt és aluszékony. De én nagyon akartam,  és úgy döntöttem,  teljesen átadom magam Ildikó tanácsainak, aki ezekben a hónapokban szinte családtaggá vált nálunk, annyira jelen volt az életünkben.
Sokmindent kipróbáltunk,(szoptanít, pohár)haladtunk szépen apránként, és eljutottunk néhány hét alatt oda, hogy a szülés tervezett időpontjában már igény szerint szoptattam! 9 hónapos koráig szinte kizárólag szoptatott baba volt, és 18 hónapos korában is aktívan szopott igény szerint.
Most három és fél éves, és lassan búcsúzik a cicitől, hónapok óta tartó szeretetteljes leválással. Ezzel nem csak az élettani és egészségügyi pozitívumokat kaptuk, hanem a kislányom és én is egy életre szóló élménnyel gazdagodtunk.